divendres, 16 de gener del 2009

Quina diferència hi ha entre el David i el Botín?

Aquests dies Vilafranca està vivint una vegada més la dobla vara de mesurar que té la justícia i la policia espanyola/catalana (hi ha diferència?). Per un costat a un vilatà se’l vol posar a la presó per una suma de dos presumptes delictes, un dels quals, la insubmissió no tant sols ja no és delicte sinó que va ser la punta de llança de l’abolició del servei militar obligatori al nostre Estat, fet considerat com un avanç de les llibertats a Espanya. Per altra, el judici vergonyós al Lendakari ens ha recordat com els jutges van arxivar el cas del banquer Botín per presumpta apropiació d’ingents quantitats de diners, amb l’argument de que no hi havia perjudicats directes i que el fiscal ja hi estava d’acord. Per cert, on està el fiscal del cas del David? Què en diu el representant del Govern central en aquest tema? O és que té molta feina?

Vilafranca ha donat una resposta clara a aquesta voluntat d’empaitar als que no ballen el ball que toca el poder de torn. Cal felicitar a tothom que ha donat la cara, des de l’ Ajuntament de l’any 2000 que va demanar l’indult a l’actual que ha donat la cara passant per molta gent anònima que ha manifestat d’una manera o altre el seu suport. Quan el poder posa de relleu les seves contradiccions és quan cal dir les coses pel seu nom, i en aquest cas no tant sols volen empresonar al David, sinó que volen ensarronar-nos a tota la ciutadania. Per tant continuarem demanant l’ordre de llibertat immediata pel David i la condemna a la jutgessa que ens vol acollonir i quedar bé amb els Botins de torn (per cert, avui investigat per actuacions als Estats Units).



N.B. El tema de Palestina no s’ha acabat, sinó tot el contrari. Per això crec que és important donar un pas més en la lluita pels drets humans. En aquest cas sumant-nos a la campanya de boicot, la desinversió i la sanció internacional d’Israel. Només tractant a Israel com es va tractar a la Sud-àfrica racista es podrà acabar amb aquest holocaust. El govern sud-africà de llavors també acusava a Mandela de terrorista, però la lluita interna i la pressió internacional va acabar amb la vergonya. Avui és la única sortida per acabar amb l’ actual situació, començant pel boicot esportiu amb els equips d’aquell país. D’acord Joan Laporta?

Amb franquesa

1 comentaris:

Anònim ha dit...

la diferència està en què el Botin te pasta gansa i el Davit és un ganso sense pasta.