dimecres, 5 de novembre del 2008

"Vaya pandilla de patilleros"

Gràcies a un comentari anònim fet al darrer escrit meu sobre la moció de censura, he pogut baixar i imprimir-me el document programàtic de Convergència (des de la pàgina de CiU, fent gala de la seva transparència, continua estant bloquejada la impressió i per tant, o hi deixes la vista o renúncies a saber el què volen fer).

D’entrada, haig de dir que un cop llegit (un té el vici de llegir per poder tenir opinió), em va semblar un document molt superficial, carregat de bones intencions i amb cap compromís quantificable, limitant-se al “estudiarem, procurarem, potenciarem”, que com se sap, és el llenguatge habitual quan no es vol o no es pot agafar cap compromís seriós. En cap lloc hi vaig trobar una proposta taxativa que permetés lligar les intencions amb els mitjans per executar-les o, travar els eufemismes amb les accions.

Hi ha una part del document, però, que té un altre aire, que té un altre estil i una forma de redactar diferent, que planteja propostes concretes, i s’hi dibuixa un model organitzatiu que no te res a veure amb la tònica de la resta del document. És la part que tracta sobre la Participació Ciutadana. D’entrada vaig pensar que, com que aquest és el tema estrella de la CUP, era un apartat on els calia treballar-hi a fons, i per això Convergència i Unió s’hi havia aplicat de valent, avaluant diferents models i com a resultat del procés de discussió havien adoptat una posició que era la que s’explicitava a la proposta de programa per governar la ciutat.
Per causes que ara no venen al cas, vaig participar en un procés selectiu a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, ciutat del cinturó roig de Barcelona, que juntament amb Cornellà son la bèstia negra dels convergents, l’antipaís del que ells pregonen que ha de ser Catalunya. Tornant al tema, com he dit, vaig participar en un procés en el qual vaig preparar-me material per documentar les meves intervencions i, el cas és que, em sonava la música que estava llegint en el document de Convergència. I tant si em sonava!!!

Han COPIAT literalment paràgrafs sencers del document “Pla director de participació ciutadana. L’Hospitalet 2005-2007” una còpia pura i dura on, simplement han canviat la paraula “ciutat” per “vila” i “Hospitalet” per “Vilafranca”; han fet servir els mateixos quadres, els mateixos paràgrafs, les mateixes expressions. M’estic pensant enviar aquest plagi a Microsoft perquè el facin servir als seus manuals d’usuari com exemple d’ús del “copy i paste” i el “buscar i canviar” de la seva aplicació. Quina barra.

Us en mostraré alguns detalls:

Document de l’Hospitalet, pàgina 14:

1.- Definir un model i una estratègia de l’Ajuntament de L’Hospitalet en relació amb la participació ciutadana. Aquesta voluntat comporta la necessitat d’establir la finalitat de la participació ciutadana en el marc de l’actuació global de l’Administració municipal.
2.- Definir el sistema estable de participació i els principis metodològics sobre els quals se sustenta l’estratègia participativa.
3.- Identificar les línies de treball que s’han de desenvolupar per assolir els objectius plantejats. Això comporta una sistematització i una ordenació dels mecanismes i dels canals de participació sota un model global.
4.- Aquest document ha de regir els processos, els canals i els mecanismes participatius de l’Ajuntament en la mesura que recull els principis, els valors i els criteris que emanen de la voluntat participativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet.
5.- En la mesura que el PDPC ha d’orientar la implementació efectiva del sistema participatiu que defineix, també ha de fer referència als recursos i a l’organització interna necessària per tirar endavant l’estratègia participativa plantejada.
6.- Finalment, el PDPC estableix moments d’avaluació del procés d’execució que permetran millorar-lo al llarg del temps i adaptar-lo a les possibilitats de cada moment. (document complet)


Document de Convergència i Unió de Vilafranca, pàgina 44:

1.- Definir un model i una estratègia de l’Ajuntament de Vilafranca en relació amb la participació ciutadana. Aquesta voluntat comporta la necessitat d’establir la finalitat de la participació ciutadana en el marc de l’actuació global de l’Administració municipal.
2.- Definir el sistema estable de participació i els principis metodològics sobre els quals se sustenta l’estratègia participativa.
3.- Identificar les línies de treball que s’han de desenvolupar per assolir els objectius plantejats. Això comporta una sistematització i una ordenació dels mecanismes i dels canals de participació sota un model global.
4.- Aquest document ha de regir els processos, els canals i els mecanismes participatius de l’Ajuntament en la mesura que recull els principis, els valors i els criteris que emanen de la voluntat participativa de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès
5.- Previsió dels recursos i a l’organització interna necessària per tirar endavant l’estratègia participativa plantejada.
Avaluació del procés d’execució que permetran millorar-lo al llarg del temps i adaptar-lo a les possibilitats de cada moment.(document complet)

No he tret ni he posat cap coma. També hi ha altres paràgrafs literals a les pàgines 35 i 36 del document de l’Hospitalet i les pàgines 45 i 46 del document de Convergència. Un cop descobert el frau, no he volgut llegir més. Us he enganxat copiant, i per tant heu suspès l’examen.

Si fins ara per mi CiU era una opció política diferent al meu ideari però amb capacitat de governar-me, amb aquesta constatació, han perdut tot el crèdit, perquè si almenys haguessin reescrit el text, l’haguessin interpretat o, l’haguessin utilitzat citant-lo, m’haurien demostrat que han entés el que s’hi diu. Copiant-lo no; copiant-lo han demostrat la seva incapacitat de fer un text interpretatiu, un document adaptat al seu model de Vilafranca senyora vila, a la seva Vilafranca no metropolitana.

Si son coherents, els partits que els hi riuen les gràcies, d’aquí en endavant, com podran fiar-se d’una gent incapaç de redactar una proposta; com podran donar suport a gent sense criteri que no sap ni redactar sense copiar. Convergència ha demostrat la seva incapacitat per governar-nos, han demostrat la seva insolvència intel•lectual i la poca preparació política.
Una constatació final: per guanyar el govern de la ciutat, s’han de treballar les majories amb propostes serioses, fonamentades, amb vots i amb pactes. Si ho volen aconseguir amb fraus, plagis, amb escales o pancartes, ho tenen molt difícil. A Vilafranca ningú entendria que fos així.

46 comentaris:

Anònim ha dit...

A partir d'això,
CIU=credibilitat 0

Anònim ha dit...

Aquesta si que és bona!
Si CIU em mereixia poca o més aviat gens confiança, ara m'ha quedat ben clar: gens. Estaria prou bé que algú dels que ha "elaborat" aquest document donés una explicació, en primer lloc als seus electors, i després a tota la ciutadania, d'aquest fet.
Que paradoxal: un partit de dretes copia la seva política de participació ciutadana d'un document fet per un ajuntament socialista, i no un qualsevol, no: el de l'Hospitalet de Llobregat, feu "rojo" per excel·lència de la corona metropolitana.
La hipocresia política d'alguns no té límit...

Anònim ha dit...

Recordo que la CUP va escampar per tot arreu Esteve "mentider" posant-li un nas vermell. Ara CiU a copiat i ens ha volgut enganyar a tots i totes fent-nos creure allò que no són. Qui pot confiar amb CiU, que es capaç de copiar per fer-se estimar per la CUP. Llàstima que Vilafranca no tingui una CiU seriosa, que sàpiga governar ni que sigui des de l'oposició, per ser en les properes eleccions una veritable opció de govern. Vaja colla d'ineptes i de mentiders!

Anònim ha dit...

Pla director de participació ciutadana de l'Hospitalet. http://linko.es/wwS_

Anònim ha dit...

Masachs : "Qui no té feina el gat pentina"
El cert és que els convergents no anirem ara a descobrir la sopa d'all, i per tan quan es va elaborar el programa no es va fer des de l'aillament sinó anant a investigar què s'havia fet en altres municipis que ens anéssin al davant. És evident que a Vilafranca ens pot interessar el què s'ha fet a Hospitalet o Rubí en el tema de participació ciutadana i pressupostos participatius, com el què s'està fent a Vic en quan a la integració de la immigració, etc.
Quedar-se tan sols en la nostra illa de Vilafranca sense estudiar què han fet bé els altres, tan sols ho podria fer gent amb tan poca empenta com el govern que tenim ara a Vilafranca.
O sigui, que benvingudes siguin les idees de fora que ens poden fer millorar.

Anònim ha dit...

Al darrer "Anònim":

La incompetència no coneix límits ni fronteres, ni ètica ni dignitat. Si tinguéssiu tot això, avui no sortiríeu de casa.

Us han enganxat copiant i punt. La resta són excuses de mal pagador. Ja ho diuen els vells: s'atrapa més aviat un mentider que un coix.

Anònim ha dit...

Com a mínim no intenteu justificar allò que és injustificable.
És pot apendre d'altres experiències, evidentment, però no intentar vendre gat per llebre.
Accepteu les conseqüencies i torneu a presentar un document pròpi

Anònim ha dit...

El senyor Masachs i sequici poca feina tenen perquè deuen ser burgesos i rics, o bé fills del PSC-PSOE (botifler!), que prefereixen buscar excuses i tota mena de tonteries enlloc de treballar per Vilafranca. Em feu pena els que busqueu tota mena d'excuses i traves enlloc de seure i treballar amb el document i dir:"això no m'agrada, s'hauria de canviar". Feu pena i sembleu criatures. Això és un partit polític? Què us penseu que planificar una ciutat és cosa de nens o un joc? Espavileu d'una vegada amics íntims del PSC, perquè a mi em queda clar que teniu un pacte amb el PSC-PSOE (botiflers!).

Anònim ha dit...

D'acord, que hi ha una part que s'ha aprofitat de l'Hospitalet, però, això fa que sigui dolent? CiU no ha governat mai a Vilafranca, per tant no se li pot demanar el mateix que al PSC. Si els de CiU han treballat amb tècnics de l'Ajuntament de l'Hospitalet aquest tema, i per tant assumeixen part del seu document, demostra que tenen més capacitat de treball que els del PSC, que no tenen cap proposta ni han pensat en treballar amb qui les té, en aquest cas l'Hospitalet, gent que són del mateix color!
Una altra cosa és que es critiqui aquest fet per tal de buscar excuses per què la CUP no pacti amb CiU res. Es nota molt amb la manera de dir les coses, es nota quí és molt socialista,"odia" tot allò que sona a "CiU", la qualifica "de dretes", i això sol ja ho justifica tot.

Anònim ha dit...

Això és el que dèieu quan us enganxaven a l'escola copiant? que era una excusa del profe per no aprovar-vos?
Val que copieu, però sigueu seriosos si és que us queda una mica de dignitat

Anònim ha dit...

“És de savis agafar les idees bones que en altres llocs funcionen, si més no el document de l’Hospitalet és un document públic, redactat i elaborat per un grup d’experts, ÍNDIC, on hi és present la Diputació de Barcelona, aquests no han fet més que agafar les recomanacions del Consell d’Europa i del Llibre blanc del Govern d’Europa de 2002, i les han aplicat a un document que un cop aprovat es públic.

El que ha fet CIU és agafar models, models de diversos municipis, en el nostre programa de govern hi ha una part que és ideològica i una altra part de propostes concretes, reals i que en altres llocs s’han aplicat i funcionen. La part que tracta de la Participació ciutadana del document de CIU, reflexa un dels models avui per avui més avançat i estudiat per un grup d’experts que hi ha a Catalunya, juntament amb el model dels pressupostos participatius que en el seu dia va iniciar el govern d’Iniciativa per Catalunya de la Vila de Rubí, els quals haurien de ser adaptats a totes aquelles viles, com la nostra que volguessin que la seva gent s’impliqués en la participació dels pressupostos municipals.

S’està, per tant, referint a un model, a un document molt tècnic, i com a tal, es pot agafar com a referència, sense necessitat de canviar ni comes ni punts. L’empresa redactora ÍNDIC va agafar els principis bàsics, va cercar tota la normativa de referència i tots els treballs, preguntat amb un tècnic del propi Ajuntament aquest ens va manifestar que era lliure, i que es podia emprar, que la primera part tota era de metodologia i model, i que la part final eren les de propostes concretes per l’Hospitalet. L’important en aquesta vida és saber agafar les coses que funcionen i saber-les adaptar a les necessitats de la nostra vila.

El que és patètic és que l’actual govern de Vilafranca podent agafar totes les idees d’altres municipis, no siguin capaços de traslladar a Vilafranca aquestes polítiques i la seva gestió cada dia sigui més desastrosa, han perdut l’ànim i la il•lusió, la seva política es basa només en gastar diners per a fer nous estudis, quant aquests la majoria de les vegades estan fets i redactats, i només caldria adaptar-los a les nostres necessitats, per aquest motiu està més que mai justificada una alternança política que sàpiga portar a terme l’avenç que necessita Vilafranca.

El que és més patètic és que el Sr. Massachs, que sembla que disposa de moltes hores lliures i coneixedor com és dels documents que elabora la Diputació de Barcelona, Flor de Maig, Centre per la Participació Ciutadana, no sàpiga que la majoria dels Ajuntaments que demanessin la col•laboració de la Diputació tindrien el mateix tipus de Pla, almenys pel que fa la part primera, per tant no s’amoïni si fossin més espavilats, fa temps que Vilafranca disposaria d’un molt bon Pla director de Participació Ciutadana, on la gent podria participar i no com ara, que ningú ha sentit ha parlar de la Participació”.

Anònim ha dit...

Sí, sí, sí, bla, bla, bla, excuses i més excuses de mals estudiants que són enganxats copiant. El que és patètic és presentar un document i fer creure que les propostes que hi ha són teves. No teniu ni la decència de fer ni un sol esment dels documents que heu plagiat.
Lo dit: CiU=credibilitat 0

Anònim ha dit...

Poder el que es més patètic, Sr. Massachs, es participar tu mateix amb els comentaris del teu propi escrit, i bla, bla, bla,

Anònim ha dit...

Sí, sí. Quan es perd la dignitat i la decència el recurs fàcil és insultar. Quina poca categoria moral!

Unknown ha dit...

Que heu demostrat molta ineptitut política, a la vista està, que sou uns ganduls estava per demostrar. Per això esteu al mateix lloc de l'ajuntament des del 1979.
Enric Tomàs Guix

Anònim ha dit...

I ara bé quan em preocupo:
Em pregunto què passaria si Mr. Regull accedís algun dia a l'alcaldia de Vilafranca... uff!!

Pot ser li demanaria a l'alcalde de St. Sadurní que li passés el full de ruta sobre com gestionar un ajuntament eficientment...

hi,hi,hi. ;)

Ja ho diu la dita: S'enganxa abans a un mentider que a un coix!

:)

El més trist és que ara tinguin la barra de posar pel davant a l'empresa consultora que els ha fet el document... tela!

Reflexió: Això vol dir que ni tan sols són capaços de pensar i crear un document amb propostes municipals per si sols?

Una mica d'imaginació senyorets convergents,,,
que tot i que us sobrin els cuartos per pagar la confecció d'informes, tampoc costa tant seure i parir-los vosaltres mateixos.
Ah!
I una mica de control, que si seguiu així, al final acabareu copiant models metropolitans (aquests que tanta por us fan) per poder gestionar la nostra estimada "vila de tota la vida".
I llavors quina nova fal·làcia explicareu als vostres votants?


Apa, salut i a continuar llegint, que això acaba de començar!

Anònim ha dit...

Ha quedat clar, la CUP a parlat: No vol arreglar el desgavell de Vilafranca. Prefereixen recolzar al PSC-PSOE (botiflers!) i mirar a veure si poden cobrar uns 3.000 mensuals com feia el Xena. Si Vilafranca ha de confiar en la màfia de la CUP, està perduda. Senyores i senyors de Vilafranca: la CUP no vol arreglar els problemes de Vilafranca: són uns botiflers burgesos que només volen publicitat, poder i diners. Tal com han fet el PSC-PSOE fins a dia d'avui.

Anònim ha dit...

A alguns se'ls hi puja la sang al cap i perden el sentit.
Més enllà d'acusacions que son molt fàcils de fer i més complicades de demostrar, qui acusa hauria com a mínim dir qui és i no utilitzar l'anonimat per a acusar.
Tot i que el llenguatge utilitzat em sona a l'utilitzat per algun personatge de Subirats.

Anònim ha dit...

Em pregunto quin tipus de problema personal té la CUP amb CiU per dir no a tot el que digui CiU encara que tinguin raó. Per mi que el problema és, tal com es diu amunt, de manual de psiquiatria. Això voldria dir que no estaríeu capacitats per estar on sou i que realment sou temeraris i un perill per Vilafranca. Tot plegat em fa pensar en un perfil quasi psicòpata. Però bé, voldria ser esperançador i pensar que això només passa a uns pocs membres de la CUP i que realment la gent que pren les decisions són persones responsables i coherents i no com el blocaire d'aquest intent frustrat i pobre de contingut...que hi farem.

Anònim ha dit...

No era això un post sobre el document de CIU ??. Perquè apareix tant la CUP ?? És la CUP responsable de la ineptitud de CIU i PSC ??

Anònim ha dit...

Sí, no sé perquè els de CIU que aquí opinen volen fer aparèixer la CUP com a culpable de tot. Deu ser per dissimular les pròpies mancances i incapacitats.

Anònim ha dit...

Ja suposava que aquest escrit aixecaria molta polseguera, però penso que l’havia de fer. Convergència i Unió ha estat el caçador caçat, i ara, com que no pot negar les evidències, busca el recurs fàcil de la desqualificació personal.
Anem per pams. Jo no he participat en cap comentari del meu propi escrit fins ara (ja en tinc un de desmentit).
Al del pentinagats, li diré que el meu temps lliure el destino al que vull, com suposo que fa ell mateix; és un tema que només m’importa a mi i prou. Igualment, la meva participació en la política vilafranquina és un tema estrictament personal que ningú em pot qüestionar, de la mateixa manera que altres hi participen des de Convergència, des de Unió, Iniciativa, Esquerra o la Cup, només faltaria!!!
Finalment, tinc la sensació que el que voldríeu és matar el missatger; desqualificar l’escriptor, quan el realment rellevant és que heu plagiat un text i us han enxampat. No s’hi val a dir que el text és públic, perquè si ho haguéssiu dit estaríeu en el vostre dret, però com molt bé sap el vostre cap de llista, l’advocat Pere Regull, SEMPRE, s’ha de reconèixer l’autoría, SEMPRE s’ha de citar la font, però es clar, com que era l’Hospitalet, la cosa no era massa adequada per al discurs convergent.
També penso que si, que es cert que s’han de buscar models que ens puguin servir, a Vic, a Rubí o a Santa Coloma de Farners, però s’han de treballar les propostes i se’n ha d’elaborar un discurs propi, identificat amb la ciutat on es vol implantar. El tallar i enganxar, ha estat una cutrada, ho heu de reconèixer.
Heu volgut fer trampa i ara us toca purgar.
També us haig de dir que lamento molt haver tingut de fer públic aquest escrit perquè tot plegat empobreix la política vilafranquina, i vosaltres, hauríeu d’estar en disposició, algun dia, d’accedir al govern de la ciutat. Però heu d’entendre també que per arribar-hi no hi ha dreceres sinó que únicament serveix la preparació intel•lectual, dedicació, la feina i la construcció de ponts d’entesa entre tots els rivals polítics (no enemics).

Anònim ha dit...

Amb aquest plagi queda clar el següent:
1r CiU no té projecte polític alternatiu per Vilafranca, l'ha de manllevar d'on sigui.
2n CiU és incapaç de redactar un document amb criteri propi.
3r L'interès del seu candidat és assolir l'alcaldia a qualsevol preu, ni que sigui a costa de fer el ridícul més espantós plagiant documents com aquest.
4t La credibilitat de CiU s'ha anat perdent en els darrers mesos.
5è CiU ha enganyat tota la ciutadania vilafranquina.
Ah! I aquest "totum revolutum" que fan alguns en els seus comentaris (botiflers, CUP, psiquiatres, màfia, justificar allò que és injustificable...) és senzillament, impresentable.

Unknown ha dit...

enric tomàs.... per cert, podriem saber qui és (o són) els responsables d'aquesta pifia???

Anònim ha dit...

Si la CUP l'únic que sap dir és el que es llegeix aquí, i fa posts als seus blocs tipus com el de l'impresentable Masacs, Vilafranca està perduda. Primer de tot aneu al psicòleg i feu-vos mirar el que esteu dient perquè no té ni solta ni volta. Segon teniu un problema personal amb CiU que us fa encegar i us fa tornar maníacs compulsius fins al punt de perdre l'oremus. Un partit polític que fa això, no és mereix cap mena de credibilitat, ni respecte dels vilafranquins i vilafranquines. Sou la vergonya de la Vegueria Penedès.

Anònim ha dit...

Malgrat tot això, Convergència és l'única força política amb credibilitat a la vila. Els nostres regidors s'ho prenen tot seriosament i fan els deures. Ells volen el millor per a tothom. Espero que aquests nois de la candidatura d'unitat popular siguin seriosos i responsables d'una vegada i facin el que han de fer. Els socialistes, si és que ho són, estan gastats, apoltronats i sense il·lusió. Em sembla que després de trenta anys, ja toca canviar.

Anònim ha dit...

Si la raó que argumenta el canvi són els anys de govern, el teu actiu és molt pobre.
Intento posar nom a les regidories amb les persones de la bancada convergent i, la veritat, o em falten noms o em sobren regidories.
I, segur que fan els deures? quins? els d'intoxicar l'opinió pública? els de posar constantment pals a les rodes?

Anònim ha dit...

Tot això ja és la bomba!! :P
La culpa de tot és del comunistes de la CUP i Convergència és la salvació! VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL! xD

Anònim ha dit...

Però no deien a la legislatura anterior que els de la CUP eren els fills dels convergents?Que la CUP feia la feina de CIU als Plens?Que gràcies a la CUP acabaria guanyant CIU?Què ha canviat ara???Ara són els fills del PSC???

Anònim ha dit...

Home, Enric, a la teva edat no facis aquestes preguntes tan innocents. Saps de sobres que sí hi ha un màxim responsable de la pífia, aquest és el que mitjançant aquest document plagiat volia enganyar els vilafranquins per arribar a ser alcalde. Necessites més pistes???

Unknown ha dit...

...doncs ara que ho dius...potser sí!
Enric.
PD: ens coneixem...

Anònim ha dit...

I tant que ens coneixem. Qualsevol dia que ens trobem pel carrer em descobriré.
Per cert, no esperis que el responsable de la pífia es disculpi o reconegui res. És massa orgullós. Ell tot ho fa bé. Són els socialistes que volen destrossar Vilafranca i el Penedès els que tenen la culpa de tot. Quina pobresa d'esperit!

Anònim ha dit...

Jajajaja. Feia temps que no reia tant.
Més val dolent conegut (PSC) que bó per conèixer (control + C, control + V).

Anònim ha dit...

Bones sóc un dels llops del conte i tinc una pregunta: Se'm podria comunicar on hem d'anar, si al psicòleg o el psiquiatre ? Algú dels que m'ho han recomanat en sap la diferència ?

Moltes gràcies per l'interès per la meva salut mental!!!

Ricard ha dit...

Un anònim ha fet un comentari, donant a entendre, que jo havia escrit quelcom aquí en aquests comentaris. Aquest individu ja hauria de saber que si jo faig un comentari el faig ben identificat, per cert, política que ell veig que no té valor de fer.
Aclarit aquest concepte vull manifestar el que de tot això en penso.

La Cup, o qualsevol Cup, perquè a cada poble o ciutat es diferent, es caracteritzen per ser comunistes i antisistema, cosa difícil de casar, (a la guerra civil es mataven a Barcelona)hahaha, però es venen així. Sota el reclam i la bandera independentista amaguen el seu espanyolisme més ranci, de fet sembla fet expressament per a ells aquell vell lema de "antes roja que rota" hahaha. Una altra peculiaritat d'aquest grupuscle és la violència contra grups independentistes, cada any membres de les Jercs i altres independentistes acaben a l'hospital per culpa seva. Per això, com a veí de Vilafranca, em faria veritable vergonya que aquests indesitjables remenin en el dia a dia de la política vilafranquina.

Per acabar només afegir que jo no sóc qui per aconsellar la visita a cap professional de la salut, però si que els recomanaria que no fumessin tants porros i també no tan d'alcohol que els anirà bé per la seva salut, estalviaran diners, que patim una crisi molt forta, i de retruc, tot Vilafranca i comarca els estarà molt agraïts. Atentament,

Ricard

Activista anticolonial i patriota català (hosti com els fot als antisistema això del patriota, hahahaha). Salut i independència

Anònim ha dit...

Bona nit,

Com a vilafranquina, em sento molt decebuda per la poca clase que tenen alguns polítics i els seus altaveus mediàtics.

Trobo molt lleig que un partit polític vulgui vendre fum en forma de document estratègic i a més pretengui treure pit per la molta feina que suposadament s'ha fet al darrera.

Per després, què?
Doncs per que se sàpiga que les idees no són pròpies: que les han afusellat de la competència.
I el més increïble és que puguin quedar-se tan tranquils, orgullosos, o dieu-li com vulgueu.

Tinc molt clar qui no es mereixerà la meva confiança.

Atentament,

Anònim ha dit...

Atenció pregunta: El PSC de Vilafranca (partit on el Sr. Masachs anava a la llista de les eleccions municipals): Ha fet alguna vegada una proposta utilitzant documents que no hagin redactat ells?... penseu, penseu... (la solució, d'aquí a uns dies)

Qui estigui exempt de tota culpa, que tiri la primera pedra. Compte, socialistes, que això se us pot girar en contra!

Reflexió, doncs: des de quan no es poden utilitzar idees que funcionen en d'altres llocs si es pensa que són bones per a nosaltres?

Anònim ha dit...

Ricard, que utilitzes amb freqüència el paper de fumar?Al CAS et podrien ajudar...

Anònim ha dit...

Entrevista a Xavier Navarro a El Punt

(...)

- Què li sembla que CiU hagi copiat una part del model de participació de l'Hospitalet?

- «Aquest fet dóna poca credibilitat a les propostes de CiU. Sorprèn molt que CiU, que en el seu document repeteix infinitat de vegades que vol defugir del model metropolità i que vol fer una Vilafranca amb personalitat, a l'hora de crear un model de participació ciutadana, se'l copiï d'una ciutat clarament metropolitana amb un govern clarament socialista. Jo crec que l'Hospitalet no té res a veure amb Vilafranca, ni amb característiques, ni amb història ni amb població, i per tant Vilafranca ha de tenir un model propi de participació ciutadana, un model pensat per les nostres característiques i la nostra manera de fer.»


http://www.cupvila.cat

Anònim ha dit...

Em sembla que el tema de la participació ciutadana no té res a veure amb si s'està dins l'àrea metropolitana o no. El Xavi Navarro només busca excuses per no pactar amb CIU. És més, si per exemple a Suècia tinguésin models interessants de participació ciutadana també se'ls hauria de copiar, i aquests no son ni metropolitants, ni catalans, ni...
Per altra part, entenc que no tenir manies a l'hora de buscar models bons per Vilafranca explica el poc sectarisme dels convergents vilafranquins que no dubten en adoptar models, encara que aquests siguin de l'adversari polític.

Anònim ha dit...

Tots plegats amb els vostres comentaris (començant per l'autor del post i acabant pels més crítics) només desacrediteu els polítics que realment treballen i fan propostes. Perquè n'hi ha i més del que sembla i n'hi ha a tots els partits. Són normalment els que critiquen de forma constructiva i no perden el temps en "collonades" de nen d'escola del tipus "Profe! Aquell copia" o "Jo no copiava, és ell que em té mania". Francament, molt poc nivell polític i moltes ganes de fer mèrits davant dels respectius partits.
Manel

Anònim ha dit...

Convergents,

Per la propera ocasió, demaneu-li al vostre amic i mecenes, el director del tres de vuit que obri una nova secció:

Serà un concurs on els nens i nenes de les escoles vilafranquines puguin aportar idees per millorar la vila.
De ben segur alguna podreu aprofitar i col·lar-la al vostre programa electoral.

Vosaltres tindreu programa, i els nens qualsevol txorradeta que els faci contents.

prrrfff!

Anònim ha dit...

Posats a copiar ...

http://www.nodo50.org/plataformabolivariana/ConoceLaRevolucion/CincoMotores.htm

i fixeu-vos amb el logo, us sona?

Xavista ha dit...

No tens arguments més seriosos o polítics per a qüestionar el document de la CUP?
Esteu centrant el debat en qüestions gens polítics. No heu entès que el debat entorn a la moció de censura ha de ser polític o no serà.
Tots copiem models i idees que funcionen a altres llocs del país, però el model de l’Hospitalet, tenint en compte la població, l’entramat social i cultural no té res a veure amb el de Vilafranca.
Posats a copiar models que funcionen, perquè no copiem el de Porto Alegre?
Deixeu-vos de justificar i feu aportacions al debat i sobretot aporteu credibilitat. Copiar textualment i defensar-vos de la manera que ho esteu fent no aporta gens de credibilitat al vostre projecte.

Anònim ha dit...

Jo no qüestiono el document de la CUP, ni soc convergent ni ganes. Només pretenia fer veure que tothom adapta i copia. Ara, trobo que la reacció que has tingut sembla una mica desproporcionada ... Només era un divertiment, però veig que no tens cap sentit de l'humor.
Per cert, el debat entorn la moció de censura, apart de polític ha de ser de gestió. Tenim un alcalde que només és institucional, que no gestiona, que no pren decisions, al meu entendre, i això fa una moció de censura o un canvi d'alcalde promogut pel PSC sigui, ara per ara, imprescindible. I només des d'un punt de vista de millora de la gestió de l'ajuntament.

Anònim ha dit...

Anònim, no comparis...Una cosa és un logo (imatge) i l'altre copiar contingut!I a més, un contingut creat per un municipi del qual es "renega" en quant a característiques urbanístiques i polítiques es refereix!
Igualment, la gestió del municipi ja és fer política...Són dos camps inseparables!

Salut i visca en Chávez!