dimarts, 14 d’octubre del 2008

Els diputats penedesencs han perdut pes polític (per sort)

Durant força anys la gent de l’Alt Penedès ens hem acostumat a que els diputats al Parlament de Catalunya dels diferents partits polítics a la nostra comarca, han sigut els màxims dirigents del seu respectiu grup, no sols a la comarca, sinó en el territori més gran en el que està organitzat aquell grup. Així, durant molts anys (ara ja en fa quasi quatre que no) el diputat Roberto Labandera era el primer secretari de la Federació X del PSC, que comprèn les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. També des de fa molts anys i fins el mes passat, el diputat Joan Raventós era el president del territori en que CDC organitza la Barcelona no metropolitana (Alt Penedès, Garraf, Anoia, Bages, Osona i Berguedà). Per la seva banda, el diputat Miquel Carrillo ha estat durant els darrers anys i fins la setmana passada, president de la regional d’ERC que agrupa les comarques de l’Alt i Baix Penedès i el Garraf. I per últim, la quarta representant comarcal, la diputada Dolors Montserrat, presideix la província de Barcelona del PP, càrrec que deixarà les properes setmanes.

Aquesta coincidència entre ser representant al Parlament i alhora dirigir l’aparell del partit, podria semblar a primer cop d’ull que podia ser positiva, ja que la capacitat d’incidir en els aparells partidistes de la capital podria ser més gran. Però penso que l’experiència a la llarga, ha comportat mes inconvenients que avantatges. La gent que ens representa, donat el centralisme dels nostres partits (sense comparació amb qualsevol democràcia madura, com els EE.UU.), ha hagut d’actuar sovint més com a representant dels partits a la comarca que com a representants de la comarca davant el Parlament.


Ja sé que entre tots han fet moltes coses, algunes de les quals he viscut positivament en primera persona i que algú potser no compartirà la meva afirmació. Però crec que la major part de les coses que han fet per la comarca s’haguessin fet més o menys igual sense tenir responsabilitats en la direcció diària del partit, i en canvi s’ha identificat massa la seva acció representativa amb la defensa dels interessos de la seva agrupació.

Per tant personalment m’alegro de que els nostres representants al Parlament deixin de ser, col•lectivament, els màxims representants dels seus partits. Penso que podran fer una tasca igualment interessant per la seva formació, però més compartida amb la ciutadania. Algú pot pensar que la comarca no tindrà tant de pes polític, però crec que la nostra influència a la direcció dels partits no ens vindrà per aquí, sinó per ser forts com a societat estructurada, amb representants a tots els nivells, començant pel municipal, que tinguin clar on volen anar i ho facin acompanyats d’una ciutadania activa.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostia, l’has fotut al mig del cap!!!
Aquests diputats-caps de federació, regió o com li vulguin dir, acaben per identificar el projecte polític amb el projecte personal; i només sospiren per continuar tocant cuixa i bufar cullera.
Aquests mateixos personatges, irrellevants en l’ambit territorial que representen, s’apropien del càrrec i acaben sent depredadors que es mengen tot el que sobresurt i tot el que els pot fer competència. Això l’únic que fa és empobrir la política. Hauria de ser norma i obligació l’alternància en els càrrecs, la impossibilitat de mantenir-se en els òrgans dels partits i en les institucions més de vuit anys. Passat aquest temps que entri altre gent a fer la feina. Ens alliberaríem de paràssits.

Anònim ha dit...

Aprofito aquest darrer post, no per a comentar l'article d'en Jordi Cuyàs, sinó per a posar una mica de llum sobre l'actiu comentarista que corre per aquest bloc i que respon al nom de Ricard. Si feu clic en el seu usuari, veureu que te un bloc que porta per nom "Subirats". En les seves recomanacions blocaires trobarem dos enllaços que ens ajudaran esbrinar de quin peu calça aquest personatge. Una d'elles és el bloc "Resistin" i l'altra el bloc "UNCat Penedès-Garraf". Aquest dos blocs formen part de la blocesfera d'Unitat Nacional Catalana.

Què és Unitat Nacional Catalana?

Unitat Nacional Catalana és una organització muntada per en Xavier Andreu, ex-militant de la ja extinta organització unitària del nacionalsocialisme espanyol (Circulo Español de Amigos de Europa), així com del Partit Nacional Socialista Català.

Aquest personatge va muntar l'organització reclutant en ella a un grup de joves de tendència feixista, molts d'ells vinculats al Boixos Nois, que a mitjans del 90 van ser expulsats del partit Estat Català. Un cop expulsats del partit, aquest joves donen lloc a una corrent orfe que s'autodenominà 33 ( CC = Catalunya Catalana), que emula el 88 (Heil/Hitler) que empren els nazis alemanys per burlar la legalitat del país, que prohibeix, explícitament, l'apologia al nacionalsocialisme.

A principis del 2000 apareix Unitat Nacional Catalana, que aglutina a totes aquelles inquietuds que reivindiquen un nacionalisme excloent. Xavier Andreu és president de UNC i ostenta una tenda a Barcelona d'articles militars anomenada Militaria.

http://www.unitat.cat/
http://ca.wikipedia.org/wiki/CEDADE
http://www.militariabcn.com/

Ricard ha dit...

Si és veritat, els blocs que dius estan vinculats a Unitat Nacional Catalana, (un partit legal i si trobes alguna cosa il·legal prego que m'avisis que ràpidament faria les rectificacions oportunes), i uns blocs interessants de llegir que humilment recomano.

Respecte a la segona part del post hi ha més mentides que veritats i funcionar a base de mentides no dóna massa bon resultat, els d'Esquerra t'ho diran, hahaha, i així els va.

Com l'antifeixista ens ha posat l'enllaç d'Unitat Nacional Catalana recomano a la gent de bona fe que entri i busqui les fotos dels agressors de la diada que igual en coneixen algun perquè aquests van de jutges i botxins, de fet igual que els de l'ultra dreta, perquè serà?

I deixo el tema perquè encara em fa bona por que m'acabin agredint perquè la veritat hi ha qui no la pot pair.

Anònim ha dit...

Carai, i això que ens deia goebbelians a nosaltres. Suposo que és un tema de falta de formació política, propia dels que confonen naps amb cols, de la mateixa manera que ens diu que ens dona un grapat de voltes per l'esquerra. Que sap ell!!!

Ricard ha dit...

T'HAS CREGUT EL QUE DIU L'ANTIFEIXISTA? SÍ? HAHAHA, ALESHORES ETS MÉS CURT QUE EL MONTILLA, HAHAHA.

"Carai, i això que ens deia goebbelians a nosaltres."
REPASA EL TEUS PROPIS ESCRITS I VEURÀS QUE VAS SER TU QUI VA ACUSAR ALS ALTRES DE GOOBBELIANS.

"Suposo que és un tema de falta de formació política,"
RECONEC QUE NO HE ANAT A LES CLASSES DEL XORIÇO DEL SALA, CAP DE FORMACIÓ DELS SOCIATES. HAHAHA.

" propia dels que confonen naps amb cols,"
HAHAHA ET VEIG MALAMENT .

"de la mateixa manera que ens diu que ens dona un grapat de voltes per l'esquerra. Que sap ell!!!"
SÍ MAL ET PIQUI, HAHAHA.

Anònim ha dit...

Que trist en Ricard, ha hagut d'acabar amb la pitjor forma de comportar-se políticament: l'insult. De fet, suposo que quan no tens arguments recorres a aquestes formes tan deplorables.
Noi, fes't-ho mirar.

Ricard ha dit...

Que manipuladors són els sociates, ha ha ah pobres, quan no tenen arguments per defensar la seva política colonitzadora i espanyolista diuen que els insulten, ha ha ha, però quina culpa en tinc jo que el Montilla sigui analfabet de la llengua catalana o que en Sala (cap de formació dels sociates) hagi estat un delinqüent? Això són veritats, no insults, però més igual, si decidiu que són insults doncs ho dono per bo, no val la pena discutir amb manipuladors per tan poca cosa, la gent de bona fe ja en traurà l'entrellat de tot plegat, que tampoc és tonta.
En definitiva si voleu la raó ja us la dono, us la regalo, perquè n'aneu mancats. Apa a seguir espanyolitzant que us agrada!

Anònim ha dit...

Ricard, si tant supercatalà de raça ets, com a mínim escriu bé la llengua catalana...Que la colonització espanyola comença en el llenguatge i tu pel que veig també hi participes!