dijous, 25 de juny del 2009

ELS NOUS AEROPORTS I LES OPORTUNITATS DEL PENEDÈS

Sóc dels que creu que les possibilitats futures del Penedès depenen de la capacitat col.lectiva d’aprofitar les oportunitats que genera el territori de la Regió de Barcelona, un dels territoris més dinàmics d’Europa i el primer per la significació econòmica i empresarial de tota la Mediterrània.Barcelona és un pol d’atracció extraordinari en matèria industrial, de consum, de comerç, de turisme i, també, de recerca i de modernitat. Barcelona, amb la seva dinàmica de gran ciutat europea i mediterrània, ens ha posat al món i nosaltres hem d’aprofitar les oportunitats que aquesta situació ens permet.

El passat 17 de juny va entrar en funcionament la Terminal 1 de l’Aeroport del Prat- Barcelona. La posada en marxa de la nova terminal significa un increment fins a 55 milions de la seva capacitat de trànsit de passatgers. La construcció de la tercera terminal ( o terminal satèl.lit) posarà el llistó en 70 milions de passatgers. Ens cal reflexionar, des del Penedès, com podem treure profit d’una infraestructura tan potent en benefici de l’economia i de l’ocupació a les nostres contrades.

L’endemà, dijous 18 de juny, el Govern feia públic l’adjudicació a l’aeròdrom d’Òdena - Igualada, del futur aeroport corporatiu de la regió per a vols empresarials i professionals . Un altra porta empresarial i professional s’obrirà ben a prop de casa i els penedesencs l’hem de saber aprofitar. La línia directa que comunica el futur aeroport d’Òdena, la futura estació de trens regionals de Vilafranca i el port de Vilanova posa en evidència que l’aposta per un Eix Diagonal potent, plantejada el novembre de l’any 99 pels alcaldes de Vilafranca, Vilanova i La Geltrú, Igualada i Manresa, té avui un bon encaix i esdevé una plataforma excel.lent de creixement econòmic i social.



La terminal 1 i el futur aeroport d’Òdena són dos de les infraestructures de les que també s’ha dotat el Penedès. És així de clar. A 10 minuts d’Òdena, per la C-15, i a 30’ d’El Prat pels túnels del Garraf, el Penedès ja pot oferir-se al món com a seu per a noves empreses, per a centres de recerca, per a iniciatives de innovació i de turisme, tan de caràcter europeu com internacional. Hem d’apostar per tal que la suma d’esforços ens faci més competitius i les dues inversions aeroportuàries, una ja en funcionament i la segona en perspectiva immediata, esdevinguin dos excel.lents oportunitats, dues portes obertes a un futur més sòlid per a la nostra comarca.

Roberto Labandera
Diputat al Parlament.




7 comentaris:

Anònim ha dit...

Otro que lleva toda la vida chupando del bote. ¡A trabajar gandul!

Anònim ha dit...

Si tot aixó que dius serveix per convertir el Penedès en un Baix Llobregat, com heu fet palès els plans territorials de Barcelona i Tarragona (augmentar a 600000 habitants l´Alt Penedès i el projecte Logis Penedès)ja us ho podeu ficar tot al CUL!!!!!!!!!!!!

Ton ha dit...

Jo no vull ser tan crític com el anteriors comentaristes, però més valdria que féssiu servir les vostres influències per tal que travessar Vilafranca des d’Igualada no fos un calvari i anar a Barcelona fos més fàcil, tan en tren com per carretera. Primer cal arreglar el Penedès i conservar el que es pugui protegint la pagesia i el paisatge una mica més. Les grans infraestructures només serveixen al “vostres” interessos, tan particulars com de partit, no vol dir que no siguin necessàries a nivell macroeconòmic, però cal vigilar també el territori.

Enric Tomàs ha dit...

Roberto, que ho fa que quan llegeix-ho un article teu em sembles un reig mag i que vols convertir cada dia del calendari en la vigilia de reis!!!. Aquest article sembla fet per una comercial i que vagi destinat a un full per fer publicitat!

Anònim ha dit...

Enric Tomàs ets així de ruc o representes un paper?

Ton ha dit...

Amic anònim, mira per on però és la primera vegada que el que diu l’Enric Tomás em sembla be. Realment el Roberto sembla que ens vulgui prendre el pèl a tots plegats: Ell sap se sobres el que pretenen pel Penedès i no saben com vendre-ho, per això el que diu l’Enric del Reis Mags, que tothom sap que no existeixen com a tals portadors de res de bó.

Anònim ha dit...

Molt bé! Però tot aquest discurs per a què?
O és que amb aquests tipus d'article s'intenta justificar la feina que feu els diputats al Parlament?
Crec que a l'aeroport d'Òdena no se m'hi ha perdut res. I crec també que Mr Marshall no vindrà per Òdena.