diumenge, 11 de maig del 2008

Font-rubí - Insistirem fins que ens facin cas

Alguns municipis de la nostra comarca, a l’igual que d’altres de la resta de comarques de Catalunya, s’han proposat aprofitar el turisme com una nova activitat dinamitzadora de l’economia local. Es tracte de potenciar tot allò del que ja es disposa i convertir-ho en un focus d’atracció de visitants. Així ho van entendre ja fa uns anys els grans ajuntaments de Vilafranca i Sant Sadurní, entre d’altres, amb la creació dels respectius patronats de turisme, i així ho va promoure el Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb la iniciativa de les Rutes del Vi el Cava.
Aquests darrers dies s’ha donat a conèixer la idea de l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos de crear un centre de documentació i d’interpretació de l’avió republicana durant la Guerra Civil, a partir de les restes dels refugis de l’aeròdrom militar que encara existeixen a la població. El projecte té una intencionalitat de recuperació de la memòria històrica, però també la voluntat d’atreure l’atenció i la curiositat d’eventuals turistes.
També l’ajuntament de Subirats ha presentat darrerament la primera guia turística local d’un municipi de l’Alt Penedès que es pretén difondre arreu del Principat per atreure el turisme interior.


A casa nostra sembla que el fracàs de l’experiència de cal Cintet hagi escaldat l’equip de govern de Convergència que es nega a atendre els suggeriments que en aquest sentit li formulem reiteradament des dels nostra candidatura de Progrés Municipal per a Font-rubí. Però malgrat la nostra insistència mai ens han donat una explicació convincent de la seva negativa. Quina pot ser la raó?
Suposem que s’hi oposen perquè no vulguin tornar a fracassar en una altra experiència similar. Que no vagi reeixir la primera no vol dir que les raons que van servir per a promoure-la no fossin vàlides. En el cas de cal Cintet la idea era prou adequada, però es van equivocar en el plantejament i en la promoció exterior d’aquell atractiu turístic.
Suposem que s’hi oposen visceralment perquè no sigui dit que era una proposta de l’oposició. Si fos així, el sectarisme de Convergència hauria arribat a la cota màxima, posant els interessos partidistes per sobre l’interès general de Font-rubí.
Suposem que l’alcalde i els seus regidors de l’equip de govern no sàpiguen què cal fer. Això s’arregla fàcilment demanant idees i suggeriments a la resta de regidors, entitats, comerciants i empresaris dels diferents sectors municipi i, si cal, contractant experts en aquesta matèria perquè facin un diagnòstic adequat i una proposta d’actuació. D’aquí neix la nostra pretensió de començar per constituir un Patronat de turisme local.
Suposem finalment que no ho fan perquè no tenen recursos econòmics per dedicar a aquesta activitat. Això també té solució. En la meva condició de regidor de l’oposició m’he basquejat per trobar els ajuts necessaris per començar a treballar. Els ofereixo desinteressadament a l’equip de govern i només poso com a condició que es constitueixi un patronat municipal de promoció turística on , a més de l’equip de govern, hi hagi representants de l’oposició, dels sectors econòmics i de les entitats locals.
Insistirem en aquesta qüestió fins que ens facin cas.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina llàstima que aquest text no tingui cap comentari, encara. És molt interessant la idea que proposa però em fa por que no pot tirar endavant cap iniciativa d'aquest tipus perquè Font-rubi no vol sortir de l'anonimat que l'embolcalla. Està tant poc segur de les seves oportunitats que prefereix la protecció de l'anonimat que la possibilitat de fer un pas endavant i consolidar el seu espai com un territori de turisme i esbarjo.