dissabte, 31 de maig del 2008

Es pot anat a la presó per una bandera?

Aquests dies tornem a tenir sobre la taula una d’aquelles noticies que un es pensava que ja no les tornaríem a llegir, i és l’entrada a la presó d’en Francesc Argemí “Franki” condemnat ja fa un temps a dos anys i set mesos de presó per ultratge a la bandera, “delicte” amanit, com sempre es diu en aquets cassos, amb desordres públics i atemptat a l’autoritat. Sense voler entrar en gran profunditat en el tema, ressalten a simple vista dues qüestions. La primera és que a les democràcies avançades els símbols no tenen aquest tipus de protecció; malament quan un símbol s’ha d’aguantar per la por a la repressió! És més, normalment aquest tipus de condemnes més aviat inciten a continuar pel mateix camí, que no pas porten la pau i la tranquil•litat.

Però el que més m’indigna és la desproporció que hi ha alhora de posar penes de presó. Així veiem personatges detinguts per estafar a mig poble que la feina que hi ha per que entrin a la presó, des del cas Andratx fins on vulgueu. Ja hem vist com està anant el tema de Marbella o veurem quan de temps hi estan els policies detinguts prop de Madrid. També hem vist com s’arxivava per temes de procediment un cas contra propietaris de bancs que s’havien embutxacat a tot drap. O homicides que amb el seu vehicle han matat tot saltant-se els senyals i no passa res. Sembla que si robes o estafes a la gent, sobretot si és a l’engròs, no passa res. Ara bé, si ho fas a la menuda o et poses amb l’ Estat, ja tenim l’enrenou muntat.

Penso que ja és hora de que es tregui del Codi Penal la possibilitat de que l’ Estat es vengi dels que no pensen com Ell. La gent no és imbècil i ja jutjarà en cada cas si el què fa alguna cosa té una raó per fer-ho o simplement fa una gamberrada. Però el que no ha de poder fer l’ Estat i els que l’administren, és escarmentar a un poble, tallant la vida normal d’una persona que ha volgut fer sentir la seva discrepància sense fer mal a ningú. Que s’ho facin mirar a menys que pretenguin radicalitzar-nos cada cop més.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els espanyols són així, i aquesta és la llei que ha votat el poble espanyol. Respectem que siguin com vulguin, no?

Ens ho hauríem de fer mirar nosaltres, quan fa uns dies entre el Maragall, la direcció d'una escola i uns pares van aconseguir dur a declarar uns escolars a l'Audiencia Nacional per comentaris antimonàrquics.

No volguem millorar els espanyols, ells són com volen. Però a casa tenim feixistes que no dubten a entregar els nostres fills als inquisidors de torn per tal que tot segueixi igual i no ens mirin malament.

JG ha dit...

Felicitats per l'escrit.
L'Estat espanyol sap que els seus símbols perillen a la meitat del "territorio nacional". Sobretot la Monarquia o la bandera. Per això els han de protegir amb el Codi Penal, encara que sigui minant la llibertat d'expressió constitucionalment reconeguda, sent "delictes" consentits per l'estament judicial, que com sabem i observem dia a dia, manté rèmores franquistes i espanyolistes.
Anant a la premsa: Per què els mitjans de comunicació Mai critiquen el Rei i la seva família?. Es deu a un pacte de professió i polític pel qual es prohibeix criticar aquest estament hereditari, en què saben que la fragilitat de la Monarquia pot acabar petant degut a comentaris "indeguts" a la premsa d'àmbit estatal. Per exemple, ahir sortia que a la Vanguardia que el Rei va ensopegar al Cercle d'Economia i no es va fer mal, gran notícia d'interès nacional!.
A cagar la Monarquia!. N'estem farts que ens prenguin el pèl i que no deixin opinar obertament la gent.

Anònim ha dit...

Tot i el doll, immens, de demagògia de l'article (sobretot la última frase), la causa s'ho val: llibertat per al ciutadà Franki. Enric Tomàs

Ricard ha dit...

Les lleis q han portan aquest jove a la presó, han estat fetes i aprovades per la xusma zociata, que per cert tu has defensat, defenses i col·lobores. Per més articles i bagenades que pugis escriure no et disculpen de la teva responsabilitat.