dijous, 10 de juliol del 2008

Pensar també a mig i llarg termini

A l’ Ajuntament de Font-rubí manquen projectes municipals a mig i a llarg termini. L’equip de govern es limita a gestionar els serveis tradicionals i a intentar resoldre els problemes del dia a dia, sense una perspectiva de futur. Caldria més imaginació i propostes ambicioses.

En posaré un exemple. El nucli urbà de Guardiola està travessat per la carretera provinent de Vilafranca que ha estat durant tot el segle XX, i segueix essent, l’eix comercial més important de la població. Els bars i restaurants, la fleca i les botigues de queviures, la farmàcia, la sucursal de l’entitat financera comarcal, l’oficina de correus ( abans del seu trasllat) , el centre recreatiu i la proximitat de l’ajuntament i de l’ambulatori han convertit aquest tram de la carretera en l’indret més dens del municipi. L’increment de la població, del tràfic rodat i dels aparcaments i de la mobilitat dels veïns i forans origina sovint embussos i incomoditats.

Resulta evident que aquesta circumstància s’anirà agreujant i que podria fer-se insostenible d’aquí quatre o cinc anys.

Pensant a mig termini caldria començar a plantejar-se la necessitat de projectar una via de circumval•lació al nucli urbà de Guardiola que permetés desviar el tràfec pesat i els vehicles en itinerància. Així els camions, autocars i els cotxes que no s’hi tenen d’aturar no circularien per l’interior de la població i es rebaixaria notablement la pressió sobre el seu carrer principal. En tenim un exemple ben a prop. Fa 25 anys que se’n va construir un a Les Cabanyes que va resoldre per sempre la dificultat de travessar per l’interior aquest municipi proper, millorant en conseqüència la qualitat de vida dels veïns.



L’experiència d’altres iniciatives similars ens ensenya que quan es planteja un projecte d’aquest tipus s’acostuma a es produir un rebuig inicial per part del sector comercial que tem pels seus lícits interessos, i també per part dels propietaris de les finques que circunden el nucli urbà, que també vetllen pel seu patrimoni. Ni uns ni altres no haurien de frenar aquesta iniciativa que no anul•la ni fa la competència a l’eix comercial. Preguntin als botiguers i establiments de Les Cabanyes si es van veure’s afectats per la construcció del cinturó de ronda! En quan als propietaris, l’administració municipal i la Diputació tenen fórmules per a compensar-los adequadament.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

A Font-rubi sempre ha espantat la idea de desenvolupament, encara que sigui per millorar qüestions que afecten d'una forma molt seriosa. Això que plantejes és més seriós del que aqui es reflecteix perquè tenim la sort que no ha passat mai cap accident greu. Però a aquest muncipi quan parles de fer mofificacions tothom es posa les masn al cap sense voler que s'argumenti de cap manera. Una llàstima