dimecres, 9 d’abril del 2008

Els Ajuntaments de CiU han destrossat Torrelavit

Els Ajuntaments de CiU han destrossat Torrelavit, urbanisticament parlant, vull dir.

Torrelavit ha experimentat un gran canvi en els últims anys, però només urbanísticament. Seguim tenint la mateixa escola, la mateixa llar d’infants, el mateix consultori i metge (be, no tota la setmana últimament), dues carnisseries, dues fleques, dues tendes de queviures, dos fusters, tres tallers de cotxes, una manyeria... i molts més pisos, això si!.


Encara puc nombrar els veïns que van escoltar al Sr. Pere Ribé (fill), quan era Alcalde, dir que a la Pineda Nova només si farien cases parellades.
Alguns van fer la opció de compra i ara es troben rodejats de blocs de pisos. Hom pot veure al costat de una casa de planta baixa un bloc de deu metres d’alçada, o trobar una paret a un metre i mig d’una finestra,o haver perdut qualsevol altre vista que no siguin les parets d’aquests blocs de poca qualitat,alguns dels quals han de patir la manca d’aigua quan a menys de cinc cents metres s’està construint una nova piscina . Aquest caos urbanístic continua i llastra fins i tot la propera expansió com és el cas del Carrer Canigó on el costat esquerra és més llarg que el dret. També hi ha casos en que la constructora ha deixat l’edifici a mig construir amb el que significa això per la salubritat de l’entorn com és el cas del carrer Montblanc on aquest edifici, més profund que la casa que hi havia al seu costat, l’ha deixada sense sol al jardí.

Els carrers ja no son el que eren ni per la gent gran ni per la quitxalla. La feina és trobar lloc on deixar el cotxe doncs si be la majoria de blocs disposen de places d’aparcament, encara que algun se’n ha construït sense pàrking, molts veïns no la compren perquè no volen o no s’ho poden permetre. I avui les famílies ja no tenen un sol cotxe i tots acaben al carrer que s’ha convertit en aquest sentit com si fos una gran ciutat. Una gran ciutat en un poble de 1000 habitants (ja se que som 1200 i escac)!.

Hom ja ha viscut alguna que altre baralla pel fet de deixar el cotxe a les portes d’algun garatge particular, i més d’un ha arribat tard a la feina per no poder treure el cotxe de casa. De moment tenim l’enganxina de “Prohibit aparcar” de franc. Quan durarà?.

En quan a la gent nova que ha vingut, en què col•laboren al poble?. Que els hi preguntin a la Comissió de Festes. Quans d’ells compren a les botigues del poble?

Que per cert, en cap de les Unitats d’Actuació aprovades per l’ajuntament s’ha exigit la construcció de locals comercials, per altre banda sol•licitats per alguns veïns, que podrien haver donat una possibilitat de creixement i de desenvolupament de les activitats de negoci.

Es cert que la iniciativa del Sr. Riera de promoure un nou pla (POUM) d’ordenació urbanística es positiu, però ja ningú podrà arreglar el que s’ha fet fins ara inclús en alguns casos “fregant” les actuals Normes Subsidiàries.

M’agradaria que algú que hagi llegit aquesta nota tingués l’amabilitat de fer-me veure les avantatges (a part dels calerons que s’han embutxacat els propietaris dels terrenys) de construir pisos i no cases en un poble petit com Torrelavit, no sigui que estigui equivocat i no les sàpiga veure.

Joan A. Feixas Colomer, veí de Torrelavit des de sempre.